Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μουσεία - Γκαλερί


Πρωτοσέλιδο


"Rooms 2013" για 13η χρονιά στο στο “St George Lycabettus”

Στην ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “Rooms 2013” που διοργανώνει για 13η χρονιά η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”, στο Κολωνάκι,



 20 επιμελητές επιλέγουν και προτείνουν ένα καλλιτέχνη ή μια ομάδα πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται ατομικά σε κάθε ένα δωμάτιο σε έναν όροφο του ξενοδοχείου.

Εκθέσεις, Εκδηλώσεις


Εγκαταλελειμμένα μηχανολογικά μνημεία που αντιστέκονται στο χρόνο. Μέσα από τη ζωγραφική του, ο καλλιτέχνης θέλει να δείξει πως πλέον δεν υπάρχει χρονική επαναφορά, δηλαδή όπισθεν στο χρόνο.


Αναλυτικό πρόγαμμα των εκθέσεων που θα εγκαινιαστούν στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.


Η δημοφιλής έκθεση τουΜουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου με τίτλο «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» από τις 20 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού«Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνει μια σειρά από πραγματικά αντικείμενα και σενάρια που επιτρέπουν στους επισκέπτες να αισθανθούν και να «δοκιμαστούν» σε πολικές θερμοκρασίες.


Η έκθεση του Helmut Newton, του φωτογράφου που επαναπροσδιόρισε τη φωτογραφία μόδας περιλαμβάνει 196 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του από όλες τις μεγάλες θεματικές ενότητες.


To Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»ανακοινώνει την έναρξη της έκθεσης του Ασημένιου Κυπέλου του Σπύρου Λούη στοΜουσείο της Ακρόπολης στις 28 Αυγούστου.


Έκθεση, με αφορμή της συμπλήρωσης φέτος 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδoς. Περιλαμβάνει πολύτιμα ντοκουμέντα από το Ιστορικό Αρχείο των γεγονότων της Μικράς Ασίας.


Τα «90 Επιστολικά Δελτιάρια από τη Σμύρνη», δημιουργημένα από 77 νέους και διακεκριμένους Έλληνες εικαστικούς αποτελούν έναν ελάχιστο, συμβολικό φόρο τιμής. Στον Ιανό έως 18 Δεκεμβρίου.


Στην έκθεση παρουσιάζονται εξαιρετικά δείγματα βυζαντινών και μεταβυζαντινών βιβλιοδεσιών που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 19ο αιώνα από τη Συλλογή του Βυζαντινού Μουσείου και από την Ελληνική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». (από 19/9)


Μια πρωτότυπη δράση διοργανώνει τοσαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου 2013 το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη το οποίο θα φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 8-12 ετών μαζί με τους γονείς τους.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου