Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ελένη Καραΐνδρου "Concert in Athens"





Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής συνεργασίας της Ελένης Καραϊνδρου με την ECM, με τίτλο "Concert in Athens" live στον Ιανό.

To Concert in Athens ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο του 2010.
Θα μιλήσουν: Αλέξανδρος Μυράτ, Γιώργος Γραμματικάκης, Παρασκευάς Καρασούλος και η συνθέτρια.
Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη ζωντανή ξενάγηση στο έργο της.
Την Ελένη Καραΐνδρου θα συνοδεύσουν στο πιάνο, ο Βαγγέλης Χριστόπουλος, όμποε, ο David Lynch, σαξόφωνο, ο Γιώργος Καλούδης, τσέλο και η Larysa Zhykhareva, ακορντεόν.



Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Το Concert in Athens είναι η δέκατη δισκογραφική συνεργασία της Ελένης Καραΐνδρου με την ECM. Το υλικό του δίσκου προέρχεται από τη ζωντανή ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των συναυλιών της συνθέτριας. Οι κορυφαίες ερμηνείες των Jan Garbarek και Kim Kashkashianδίνουν νέα πνοή στη μουσική.
Τα μουσικά θέματα από "Το βλέμμα του Οδυσσέα" και τον "Μελισσοκόμο", σταθμοί στη συνεργασία της Ελένης Καραΐνδρου με την Kashkashian και τον Garbarek, πλαισιώνονται και από άλλα θέματα από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Η σκόνη του χρόνου, Μια Αιωνιότητα και μια μέρα, Τοπίο στην Ομίχλη και Ταξίδι στα Κύθηρα.
Όλα αποκαλύπτουν νέες όψεις, καθώς η Kashkashian και ο Garbarek πρωταγωνιστούν δίπλα στους μόνιμους συνεργάτες - σολίστες της Ελένης, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Χριστόπουλος στο όμποε που εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της ηχογράφησης ωστόσο, είναι μια πληθώρα συνθέσεων που είτε είναι νέα έργα είτε ηχογραφούνται για πρώτη φορά σε CD. Ανάμεσά τους, oι συνθέσεις που γράφτηκαν για θεατρικές παραστάσεις, που σκηνοθέτησε ο Αντώνης Αντύπας, όπως το "Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ" του Edward Albee, "Ο Γυάλινος Κόσμος" του Tennessee Williams, καθώς και "Ο Θάνατος του Εμποράκου" του Arthur Miller σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασσέν.
Η σύνθεση Closed Roads, έργο για βιόλα και ορχήστρα εγχόρδων δισκογραφείται για πρώτη φορά, ενώ για πρώτη φορά ηχογραφούνται και οι συνθέσεις: Μετά τη Μνήμη, για βιόλα, όμποε και σαξόφωνο καθώς και το Αdagio για σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων.
Η ηχογράφηση περιλαμβάνει επίσης τέσσερις γοητευτικές μινιατούρες, εμπνευσμένες από το μυθιστόρημα «Το 10» του Μ. Καραγάτση, που γράφτηκαν για την τηλεοπτική διασκευή του έργου στην ελληνική τηλεόραση και παρουσιάζονται εδώ σε νέα ενορχήστρωση.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:Kim Kashkashian: βιόλα, Jan Garbarek: τενόρο σαξόφωνο, Βαγγέλης Χριστόπουλος: όμποε, Ελένη Καραΐνδρου: πιάνο, Sergiu Nastasa: βιολί, Renato Ripo: βιολοντσέλο, Στέλλα Γαδέδη: φλάουτο, Marie-Cécile Boulard: κλαρινέτο, Sonia Pisk: φαγκότο, Βαγγέλης Σκούρας: γαλλικό κόρνο, Σωκράτης Άνθης: τρομπέτα, Maria Bildea: άρπα, Ντίνος Χατζηϊορδάνου: ακορντεόν, Άρης Δημητριάδης: μαντολίνο Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ 
Ιανός, Σταδίου 24
Ωρα έναρξης: 20.00
Τηλ. 210 - 7610 616, 617 & 620 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου