Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Θέατρο - Χορός


Την "Αντιγόνη" του Ανούιγ σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος

Η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ παρουσιάζεται από τις 30 Ιανουαρίου στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου.


Νέες Παραστάσεις

Το πρώτο του θεατρικό έργο του σκηνοθέτη Στράτου Τζίτζη-μας έχει συστηθεί με το «Σώσε Με» και τα «45m2»- η «Καύση» αναφέρεται στην «κρίση» από μία άλλη ασυνήθιστη ματιά. θέατρο Olvio

Χορός, ακροβασία και ζωντανή μουσική από την ομάδα «κι όμΩς κινείται». Βυρσοδεψείο (11, 12, 13/1)

Η Νένα Μεντή επιστρέφει από τις 14 Ιανουαρίου στοθέατρο Χώρα, για να ξαναζωντανέψει τη συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του Eλληνικού τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι, θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης θα παρελάσουν στην παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. ΣτοBadminton από 26/1

Ο Robert Wilson εμπνέεται από το ομηρικό έπος και δημιουργεί με Έλληνες ηθοποιούς μια πρωτότυπη παράσταση στην ελληνική γλώσσα για το Εθνικό Θέατρο(συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου).


Κοινωνικό
    Μέχρι που θα έφτανες για κάποιον που αγαπάς; Τρεις ήρωες με διαφορετική εκκίνηση, με διαδρομή περίπλοκη και αντιθετική. Πού θα καταλήξουν; Πόσο θα επηρεάσει - και σε τι - ο ένας τον άλλον; Στο θέατρο Βαφείο ανεβαίνει από τις7 Ιανουαρίου η παράσταση "Be.Bea" του Mick Gordon.

    Mια κωμωδία με στοιχεία stand up comedy που βασίζεται στο διήγημα του David Sedaris Santaland Diaries σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου.

    Ανθρώπινες ζωές έγκλειστες σε έναν μάταιο κόσμο προσπαθούν να περιθάλψουν ο ένας τον άλλον είναι το θέμα του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι από τις 20/12 στο ΠΟΛΗ θέατρο.

    Η Νεράιδα Πραλίνα, όταν πέταξε για πρώτη φορά πάνω από τη Χώρα της Σοκολάτας, μαγεύτηκε από τα σοκολατένια ποτάμια και τα βουνά και αποφάσισε να “μεταναστεύσει” εκεί. Μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κλειώς Φανουράκη για παιδιά (5-15 ετών), από την ομάδα Amusic FREEater.

    Οι "Ιστορίες καιρού" του Αλέξη Κυριτσόπουλου που θα παρουσιάσει η ομάδα default company είναι μια παράσταση με αφορμή το Παραμύθι με τα χρώματα. Στη Στέγη από τις 19 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 20 Ιανουαρίου 2013
    in.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου