Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

2012: Πρωτιές και ρεκόρ στη μουσική



Η μουσική βιομηχανία είναι και συναρπαστική και απρόβλεπτη.
Οσο για το κοινό; Περίεργο και καθοριστικό στις επιλογές του καθώς άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει!
Δείτε... τι ...βλέπετε!



Αλλοι λένε πως η μουσική περνάει φάση στασιμότητας, άλλοι πως ανθίζει, εμείς λέμε πως εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας όταν αναφέρεται στον όρο "μουσική"!
Γιατί μουσική για τον καθένα από εμάς, μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό: διασκέδαση, σκέψη, νότες στη σειρά, ένας καλός στίχος που ντύνεται με μια μελωδία, ένας όμορφος ρυθμός με κακό στίχο και τούμπαλιν, μια καλή ερμηνεία, χορός, σύντροφος στιγμών και πολλά άλλα αναρίθμητα συναισθήματα και απόψεις.
Οπως και να το βλέπετε, όποια γνώμη και να έχετε περί μουσικής, σάς παραθέτουμε μερικές πρωτιές και κάποια ρεκόρ πωλήσεων και τα συμπεράσματα δικά σας!

1.Gangnam Style
Ας ξεκινήσουμε με το περίφημο"Gangnam Style" το οποίο δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς όλοι το έχετε ακούσει πάνω από μία φορά, ανεξαρτήτως γούστου και διάθεσης, σίγουρα το πήρε το αυτί σας.
Ο Κορεάτης Psy κατάφερε με το hit του να μετράει 826.000.000 views στο Youtube, κερδίζοντας μάλιστα και επίσημα τον τίτλο του "most watched video on YouTube", εκθρονίζοντας τονJustin Bieber που κατείχε το ρεκόρ των views στο Youtube μέχρι πρότινος (καημένε Bieber, σε έφαγε κορεάτικο λάχανο!)

2.Δείτε το βίντεο: "La La Love"
Η συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2012, με το τραγούδι"La La Love" με ερμηνεύτρια τηνΗβη Αδάμου, κατάφερε να ξεπεράσει τα 22.000.000 views στο Youtube (όλες οι αναρτήσεις μαζί), καθιστώντας το ως το ελληνικό τραγούδι με τα περισσότερα views.
Να σημειώσουμε επίσης ότι το εν λόγω τραγούδι κάνει τεράστια επιτυχία στη Σουηδία, σκαρφαλωμένο σε ψηλές θέσεις στο επίσημο singles chart και στο σουηδικό Airplay.

3. Περισσότερα από 10.000.000 views έχει το επίσης ελληνικό hit του Νίκου Βέρτη "Αν είσαι ένα αστέρι", ενώ ακολουθεί το τραγούδι "Το φιλί" των Vegas, το οποίο προβάλλεται μαζί με το video clip τους.


4.Madonna - Justify My Love
Ε, καιρός ήταν να φτάσουμε και στην εστεμμένη της popMadonna, που κατέχει τον τίτλο της καλλιτέχνιδας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις singles στην ιστορία των Βρετανικών charts.
Η Madonna έχει πουλήσει 17,8 εκατομμύρια singles στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω της (καθότι νεότερη) την καλίφωνη και ελκυστική Rihanna.

Η λίστα των πρώτων σε πωλήσεις στη Βρετανία (γυναικεία υπόθεση):
1. Madonna (17.8 εκ.)
2. Rihanna (11.4 εκ.)
3. Kylie Minogue (10.2 εκ.)
4. Whitney Houston (8.5 εκ.)
5. Lady Gaga (7.329 εκ.)
6. Britney Spears (7.324 εκ.)
7. Beyonce (6.9 εκ.)
8. Celine Dion (6.7 εκ.)
9. Mariah Carey (6.62 εκ.)
10. Olivia Newton John (6.61 εκ.)

5.Michael Jackson - Thriller 
Ηρθε η στιγμή να μάθετε το Top5 των καλλιτεχνών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών:
Την πρώτη θέση κατέχει ο θρύλος του rock n' roll Elvis Presley με πάνω από 1 δισεκατομμύριο άλμπουμ.
Στη δεύτερη με πάνω από 750.000.000 άλμπουμ βρίσκονται οι Beatles.
Στην τρίτη θέση συναντάμε τονMichael Jackson με περισσότερα από 75.000.000 άλπουμ και πιθανόν μετά το θάνατό του να έχει περάσει στη δεύτερη θέση καθώς οι πωλήσεις των δίσκων του έχουν εκτιναχθεί.
Την τέταρτη θέση κατέχει ο Frank Sinatra με περισσότερους από 500.000.000 δίσκους, ενώ στην πέμπτη βρίσκεται η σουηδική μπάντα των Abba με πάνω από 370.000.000 πωλήσεις δίσκων.

6.Stan "Τα Λόγια Κομμάτια" 
Στα δικά μας χωρικά ύδατα πάλι και βρίσκουμε τον νεότατο καλλιτέχνη Stan (?) πρώτο σε πωλήσεις Ελληνα καλλιτέχνη μέχρι αυτή τη στιγμή, ακολουθώντας ο Πάνος Κιάμος "Κρύσταλλα" και οι Χάρις Αλεξίου - Δήμητρα Γαλανη "Παλλάς 2012 Live" (στα λόγια μου έρχομαι, δείτε τι βλέπετε και τι ακούτε).

7.
"Tα Σάββατα"
Ραδιοφωνικές ειδήσεις τώρα (τι να πεις, έφτασε μια play list να διαμορφώνει τα μουσικά πράγματα) και στο Νο1 των airplay charts βρίσκεται το τραγούδι "Τα Σάββατα" σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη, στίχους Νίκου Μωραϊτη και με ερμηνευτή τονΑντώνη Ρέμο (γεια σου ρε Αντωνάκη!) θα ήθελα πάντως να μου εξηγήσει κάποιος τι θέλει να πει ο στιχατζής λέγοντας: "τις άλλες μέρες το καταλαβαίνω, μα πώς μπορείς να μη με αγαπάς τα Σάββατα" τι να πω κι εγώ η έρμη συντάκτις, με την απορία να μείνω;

8.
Θα θέλαμε να σας πούμε και το χώρο/πίστα με τις περισσότερες επισκέψεις αλλά αυτό το αφήνουμε σε σας, να πάτε και να μάς τα πείτε

Πείτε μας τη γνώμη σαςΠοιος χώρος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό φιλόμουσου κοινού?

Ε.Γ. 
http://entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου